New York !! - Reisverslag uit Washington, D. C., Verenigde Staten van Magicsun 86 - WaarBenJij.nu New York !! - Reisverslag uit Washington, D. C., Verenigde Staten van Magicsun 86 - WaarBenJij.nu

New York !!

Door: Mirna

Blijf op de hoogte en volg Magicsun

08 Oktober 2011 | Verenigde Staten, Washington, D. C.

Zo eindelijk eens even internet op een normale manier. Gekke is dat je in een stad leeft waar overal gratis WIFI te verkrijgen is, alleen vinden onze mobieltjes dat niet zo geweldig. Vandaar dus zo laat pas een update !

Vliegreis was super relaxed, in het vliegtuig had iedereen een eigen entertainment scherm voor zich waarop je de nieuwste films etc. kon bekijken.

We vlogen een half uurtje korter, maar vertrokken ook een half uurtje later dus dat kwam op zich goed uit. Aankomst was rond 4 uur 's middags onze tijd (10 uur jullie tijd).

Daar een taxi genomen naar het hotel, voor het gemak. Mooie reis, helaas niet over de brooklyn bridge, maar wel zeer indrukwekkend als je die heuvel over komt en dan de grote skyline ziet.

's avonds hebben we het Empire State Building bezocht, maar eerst daarvoor nog een hapje gegeten bij jawel ... de mc donalds :P Haute cuisine van de amerikaanse keuken zeg maar ... haha !

Daarna bij Macy's rondgelopen, en ons de ogen uitgekeken over het 7 verdieping tellende warenhuis dat gewoon een heel block in beslag neemt.

Empire state building by night was echt geweldig, het is een enorme zee van lichtjes. Je vindt dan ook geen stukje straat dat 's avonds niet verlicht is door straatlantaars en/of reclame.

Dag 2.

's ochtends de starbucks geprobeerd, maar wel met een veilige keuze de cappucino. Wat allemaal op het menu stond was zoooooveel en we wisten begot niet wat wat was. Maar wel enorm heerlijk!

Daarna richting Times Square gelopen, wat echt heel goed te doen is. Op de kaart lijken de afstanden veel en veel groter, en boven de grond is toch veel leuker dan met de metro.

Op Times Square de M&M store bezocht, en ons de ogen uitgekeken. Wat een gekte !

Daarna onze weg vervolgt over broadway en gelijk gespot waar wij die avond de musical gingen bekijken. Daarna kom je uit bij Columbus circle, een heel groot verkeersplein. Daar vast aan ligt Central Park, dus ook daar doorheen gelopen en lekker op een bankje gezeten en wederom de ogen uit gekeken.

Toen was het tijd voor de UGGS !! Aan Columbus Ave zit een van de grootste UGG winkel, dus ook daar zijn we goed geslaagd. Beetje TE goed :P

We vonden het wel leuk om via central park naar de andere kant te lopen om daar de 5th ave op te lopen. Via Grand Army Plaza komen we langs de beroemde Trump Tower, Tiffany's & Co, Guess, St. Patricks Cathedral, Grand Central Station, NY Public Library en daarna uit in Bryant Park.

Een hele wandeling, maar echt helemaal waard. Tiffany's was beetje Te duur voor ons haha, maar we hadden wel van iets de prijs gevraagd, gewoon om even te weten hoe de prijzen liggen ahum ... ;)

's avonds gingen we naar Ellens Stardust, dat is een restaurant waar de bediening allemaal acteurs/zangers/zangeressen zijn die het willen gaan maken op broadway. Ze zingen dus ook constant, via een microfoon, om ste beurt. Echt helemaal leuk om mee te maken.

Toen was het tijd voor MAMMA MIA !! Echt te gaaf, om een musical in zo'n mooi theater (winter garden) mee te maken. En alles in het engels uiteraard ;)

Onze avond afgesloten op times square, voor het eerst in het donker. Wat een indrukwekkend gezicht is dat zeg.

Dag 3.

We hebben wederom ontbeten bij starbucks, en daarna met de taxi naar Pier 83. Daar gingen we met een boot twee uur lang over de hudson river heen om langs het vrijheidsbeeld te gaan, en diverse bruggen waaronder de brooklyn bridge. Echt een aanrader ! Alles in 1 keer, en je bent er twee uur voor weg.

Daarna het meatpacking district bezocht, en diverse leuke plekken gezien zoals The High Line een park op een oude spoorlijn gebouwd, kantoor van Diane von Furstenberg (beroemde ontwerpster) en zelfs een live fotoshoot ! Daarna naar Chelsae met de taxi naar de chelsea market.

Via de metro zijn we terug gegaan naar Macy's en H&M die kort bij ons hotel zitten.

's avonds zijn we naar Times square gegaan, en hebben heerlijk gegeten bij het Hard Rock Cafe. Wat een super leuke tent zeg!!

Wederom weer genoten van Times Square.

Dag 4.

Vandaag hebben we de metro gepakt naar down manhattan, om het WTC te bezoeken. De niewe toren staat al aardig en is zeer indrukwekkend. Helaas hadden ze geen kaartjes meer voor vandaag voor het memorial.

Via een wandelroute door soho en greenwich zijn we beland in Washington park, wat veelal bekend is van films. (staat een soort "arc de triomph" beeld...)

Toen de metro naar Columbus ave. om een paar uggs om te ruilen ... en de rest van de middag gechilled in central park tussen de studenten.

's avonds teruggewandeld via Times square, sushi gegeten en genoten van Times Square.

See you later !! Groetjes !!

• 09 Oktober 2011 - 10:17

Diny H.:

Hallo Mirna,

Zojuist je verslag gelezen. Ik zit gewoon naar adem te happen. Zoveel hebben jullie al gedaan en gezien. Wat een energie. Heel eerlijk gezegd word ik al moe van het lezen. Maar dat heeft zijn reden, ik ben 2 dagen met de djembévrouwen naar Den Haaag geweest (zonder djembé) en hebben daar heel veel gelopen, gelachen en gewinkeld. Kun je nagaan, 2 dagen en dan al de knollen op.
    Leeftijdsverschil hè`?
    Groeten, ook voor Angela. Blijf maar veel mooie verslagen sturen.

• 09 Oktober 2011 - 11:38

Ammie: